WORLD HERITAGE DESTINATION

WORLD HERITAGE DESTINATION

Wednesday, December 15, 2010

Pikirlah sikit,wahai kawan ku.

Pelik  dan janggal sungguh  aksi manusia yang mengejar wang,kuasa dan nama di bumi murni ni, bila  perbuatan dan tindak tanduk mereka kita kata bodoh mereka melenting , bila kata bangang mereka mengamok, tapi bila  akibat dari tindakan mereka belakang hari memudaratkan mereka sendiri mereka minta tolong pulak. Melolong mereka di aniayai, ditipu, dinodai....
MEREKA TAK TAHU KE, YANG SEMUA PERBUATAN MEREKA AKAN DI BAYAR SEMULA DI DUNIA INI ATAU DI BAWAH SANA,  dan lebih memudaratkan,zuriat kita akan tanggung dosa kita. Ubahlah,wahai umat manusia perangai yg masih boleh di ubah. Lagi satu, apa kena pulak ramai yang tak tau bezakan antara politik dengan kerja amal?
Belajar la membezakan politik dgn kerja amal. jangan la busuk hati perut sesame manusia.Kite ni hidup ada garenti ke? Boleh garenti enjoy ke kalau duit banyek sangat  sampai melimpah-limpah?  Kalau jawapan kau  memang enjoy, teruskanlah.. tapi semungkinnya,ubahlah sifat busuk hati perut tu. 
Tak berbaloi  untuk diri kita di dunia maupun di akhirat.
Seandainya kita tobat, setidaknya amanlah  keadaan umat sekeliling dunia peribadi kita untuk sementara dan ada jugak pahala yang akan di kumpul sementara hari masih ada..

Blog Archive

MALAYSIAN FLAG

MALAYSIAN FLAG

"Rojak " Video By The Suleiman Brothers

object width="425" height="344">

The Malacca Story (Chinese version)

with courtesy to asmaliana-BPP

The Malacca Story (part 2)

The Malacca Story (part 3)

With courtesy to Asmaliana-BPP