Skip to main content

Kocik Kitchen @ Heeren street ,Melaka

Kocik kitchen- All very enjoyable and very tasty.


If you want tasty Nyonya food whilst in Melaka then Kocik Kitchen is well worth a visit.

 From the street it looks to be small but there is a much bigger dining area to the rear.
 Good authentic interior and very good food. Friendly helpful service and some 
delicious food. 

Food here tastes good and they served  a better cendol than most when compared to 
others that I've tried in Melaka.
 Using premium Gula Melaka always helps!
 It taste and smells extremely good.
 One is never enough!!

The setting may be small and simple but don't be put off by that, because
the service was good and the food was very tasty. We ordered the
Kapitan chicken, Terung berlada, Creamy prawn curry, Fried Bee Hoon, 
and tried their Pai Tee snack with Ngoh Hiang.

The waitress was very nice and communicates in English. 
The lady boss/owner Mdm.Suzy was also courteous.

What more can we want for a good meal here in Melaka?

Ngoh Hiang

Terung berlada



Pai Tee


Udang masak lemak

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Doris Pastry Cafe, Kota Laksamana.Melaka (06-288 8536)

New Cake and Pastry Cafe located behind Bank Of China row in Kota Laksamana. Its seems hidden in plain sight but is fast gaining a good reputation amongst the Facebook literate young crowd for its selection of pastry and choices of Moon cake varieties.The morning I was there with my Family, it was almost 3/4 full. Mostly with the grandparents and young adults in tow testing out the special puppy chocolate mousse!Prices are on the high end for most cafe items but ambiance is geared towards open minimalistic style which seems to be favored by the crowd.Food is tasty but service can be confused especially if crowd is heavy. Overall, if they survive the first year, they are on their way to being an open secret the locals go to for good pastry and Cakes!











Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808