WORLD HERITAGE DESTINATION

WORLD HERITAGE DESTINATION

Thursday, July 24, 2014

Program sambutan Malam 7 Likur Kerajaan negeri Melaka


Pejam celik- pejam celik dah tinggal lagi beberapa hari  sebelum semua umat Islam akan menyambut bulan Syawal. Kalau tiada aral pada 28hb July ini yang bak kata orang putihnya 'just around the corner', rakan rakan kita yang berumat Islam akan menyambut kedatangan 1 syawal. 

Mudah-mudahan dengan izinnya. Tapi sebenarnya, mereka yang beragama Islam akan terasa berduka cita pula apabila mengenangkan Ramadhan yang penuh kerberkatan ini akan pergi berlalu meninggalkan  semua sebelum muncul semula tahun depan. Hanya tinggal dengan doa dan harapan  agar segala ibadah puasa akan diterima sepenuhnya dan segala perkara baik yang dilakukan semasa di dalam nya akan diberkati. 

Itulah ketetapannya dan kami di M.T.A berharap dan berdoa agar biarlah rakyat Muslim Malaysia terus berpeluang untuk kembali menguatkan iman di Ramadhan tahun seterusnya. Hiss...sedey pulak bunyinya...tak mahulah sedih-sedih kan, tak lama lagi nak raya dah.

Bolehlah dikatakan peristiwa malam tujuh likur ini merupakan pra sambutan raya sebelum menyambut 1 Syawal dan Kami, warga M.T.A ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang meluangkan masa menjemput kami menghadiri program seumpama ini dimana warga MTA  boleh turut sama melihat program sambutan Malam 7 Likur berjaya dan mencapai matlamatnya. 

Blog Archive

MALAYSIAN FLAG

MALAYSIAN FLAG

"Rojak " Video By The Suleiman Brothers

object width="425" height="344">

The Malacca Story (Chinese version)

with courtesy to asmaliana-BPP

The Malacca Story (part 2)

The Malacca Story (part 3)

With courtesy to Asmaliana-BPP