Skip to main content

Arrival of Tamil New Year offers prosperous outlook for nation




KUALA LUMPUR, Apr 13: The arrival of the ‘Manmatha’ Tamil New Year tomorrow is expected to shower happiness as well as offer a new beginning for the Indian community, said the Malaysian Hindu Sangam.

Malaysian Hindu Sangam president Datuk R.S. Mohan Shan said the arrival of the “Manmatha” new year or also known as “Chittirai Puthandu” promises an extraordinary transformation to Malaysia.
“Manmatha” which means “Extraordinary” and, the new year will bring extraordinary transformation to all communities in the country and marks a new beginning for the Indian community after going through many challenges, he told Bernama today.
He said this extraordinary year will also bring success for the Hindu community under the leadership of Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak, who has given allocations for many Hindu Non-Governmental organisations, especially the Malaysia Hindu Sangam for the implementation of programmes for the betterment of the community.
“We only started receiving allocations after Najib became the prime minister, so my hope for this new year is that the Indian community will enjoy more national development under him (Najib),” he said
Mohan also urged the Malaysian Hindu community to give more attention to the importance of lives and religion during this celebration.
Tamil people around the world celebrate Tamil new year on April 14, which marks the birth of the Chittirai month.    
The celebration, which is considered holy and joyous, is observed every year on the first day of the Tamil solar calendar and this year is known as “Manmatha.”     
The 60 year cycle comes by five revolutions of Jupiter and two revolutions of Saturn.   
The day is marked with a feast in homes and entrances to the houses are decorated elaborately with kolam and traditional vegetarian food is served. – BERNAMA
 Article sourced from: http://www.themalaysiantimes.com.my/arrival-of-tamil-new-year-offers-prosperous-outlook-for-nation/

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808

Seri Malaysia Melaka Ramadhan Buffet Promo