Skip to main content

Melaka state’s vision to become Malaysia's second largest city.




Malacca aims to become second largest malaysian city

Undaunted by its small size, Malacca is setting its sights on becoming a metropolis in five years.
"Everything looks positive for us to be the second largest city (after Kuala Lumpur) with the commitment from the Guangdong province government of China," said Chief Minister Datuk Seri Idris Haron, referring to investments from the Chinese city.
He said Malacca had been working towards ensuring a RM20bil investment from China in the next five years.
"The recent state government's delegation to Guangdong has opened up opportunities," he said in an interview.
Idris said he was also courting investors from Italy and other European countries to invest in tourism and industries.
"I will put my heart and soul into making Malacca a modern city in a few years' time," he said.
Idris said the geographical location of Malacca and its effective infrastructure had been a yardstick for the Chinese investors.
Malacca, he said, was also nestled among other major cities along the southern development corridor.
"We also have a unique kaleidoscope of cultures," he said, citing the thriving Peranakan culture.
He said Malacca had great potential to be an international seaport by 2025 with the fiscal commitment from Guangdong.
"Guangdong will start to construct harbour facilities here to turn Malacca into a top nautical hub in this region on par with Singapore," said Idris.
He said Guandong was also looking at unveiling another airport as a catalyst to the joint development of tourism and industrial development in Malacca.
Idris said residents in Malacca should alter their mindset to become big thinkers in view of the state’s vision to become Malaysia's second largest city.
Source: The Star

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808

Seri Malaysia Melaka Ramadhan Buffet Promo