Skip to main content

Hotel Equatorial Melaka

Weekend Tunch
Resthouse Café
Available for the month of July 2016

Every Saturday and Sunday, 12.30 pm – 4.00 pm
Price: RM58 nett per adult, RM29 nett per child
Children below 3-feet enjoy complimentary buffet
50% off for senior citizen, 50 years and above

For reservations, please call 06 - 282 8333, ext 3331 / 3130.























Seafood Buffet Dinner
Resthouse Café
Available for the month of July 2016




Endless choice of fresh seafood. At the buffet, there will be crayfish, lobster, flower crab, squid, prawn, baby scallop, local grouper, clam, and so much more.

Available: Friday and Saturday
Price: RM68 nett per adult, RM34 nett per child
For every 6 paying customers in one single group booking, the 7th eats for FREE
Children below 3-feet enjoy complimentary buffet
50% off for senior citizen, 50 years and above

For reservations, please call 06 - 282 8333, ext 3331 / 3130.


Almond & Dates Cheese Cake
etc…
Available for the month of July 2016

It is a sweet baked dessert consisting of a mixture of soft fresh cheese, eggs and sugar, while the bottom layer consists of crust made of crushed cookies and almonds, topped with dates and almonds.

Price: RM90 nett per order
30% off on daily fresh items after 7.00 pm
Pre-order within 24 hours

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808

Seri Malaysia Melaka Ramadhan Buffet Promo