Skip to main content

Equatorial Hotel ,Melaka promotions





















Live Jazz Sunday Brunch

Resthouse Café
2 October 2016 onwards
From 2nd October onwards, local Swing Jazz artist, Nadia performs live over Sunday brunch. Swing by for some great tunes over a satisfying meal.
Available: Sundays, 12.00pm – 3.00pm
Price: RM68 nett per adult, RM34 nett per child, complimentary buffet for children below 4 years old
Offer: For every 10 paying customers in one single group, the 11th eats for FREE.
Deep Blue Seafood Night
Resthouse Café
1 September – 31 October 2016
Get the freshest seafood at our Deep Blue Seafood Night. Our extensive spread of seafood will certainly satisfy palates of seafood lovers.
Available: Saturdays, 7.00pm – 10.00pm
Price: RM68 nett per adult, RM34 nett per child, complimentary buffet for children below 4 years old
Offer: For every 8 paying customers in one single group, the 9th eats for FREE









Otak-Otak

Seri Nyonya Peranakan Restaurant
Ongoing
The otak-otak dish is a must-try when indulging in traditional Peranakan cuisine. A delicacy that is made of minced fish fillet, coconut cream, spices and kerisik (grated coconut). The ingredients are mixed, marinated and wrapped in banana leaves, then, grilled over a low fire until it is cooked.
Available: Daily, lunch and dinner
Price: RM7 nett per portion

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808

Seri Malaysia Melaka Ramadhan Buffet Promo