Skip to main content

Letter from Bahagian Promosi Pelancongan Melaka



To: All MTA Members,

Re:       “Jemputan Penyertaan Pameran World Travel Fair 2017 Shanghai, China 20-23 April 2017"

With reference to the attached letter from Bahagian Promosi Pelancongan Melaka (Tourism
Melaka ) pertaining to the above program which is self-explanatory for your attention and action.

Members who are interested which is on first come first served basis, kindly forward your participation form directly to Bahagian Promosi Pelancongan (Tourism Melaka) Melaka on or before 16-3-2017 and extend a copy of your participation to us by e-mail : mtamkz@hotmail.com for our information.



Please contact Pn Lim Swee Kiang at hp 012-638 2099 or email: Isksweekiang@yahoo.com if you have enquiry.

Thank you.

Best regards
Ms Cheong
Secretariat
Persatuan Pelancongan Negeri Melaka
(Malacca Tourism Association)
No.4281-C, Jalan Mawar
Bukit Baru, 75150 Melaka
Tel: 06-2848234 Fax:06-2818408
Email:mtamkz@hotmail.com
www.malaccatourism.com

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Doris Pastry Cafe, Kota Laksamana.Melaka (06-288 8536)

New Cake and Pastry Cafe located behind Bank Of China row in Kota Laksamana. Its seems hidden in plain sight but is fast gaining a good reputation amongst the Facebook literate young crowd for its selection of pastry and choices of Moon cake varieties.The morning I was there with my Family, it was almost 3/4 full. Mostly with the grandparents and young adults in tow testing out the special puppy chocolate mousse!Prices are on the high end for most cafe items but ambiance is geared towards open minimalistic style which seems to be favored by the crowd.Food is tasty but service can be confused especially if crowd is heavy. Overall, if they survive the first year, they are on their way to being an open secret the locals go to for good pastry and Cakes!











Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808