Skip to main content

Gunabalan's Thoughts on a Free Friday






Gunabalan's Thoughts: 

We’re in the middle of a complete sea change in terms of technology transforming how we access data and process information to make business decisions…

Now days, everyone has access to every piece of data they care about in the palm of their hand; which I think will not only change the speed of the industry, but also help the individual react to things, and this can alter the analysis of how we buy and sell as well.

Data mining and targeting through Google and other search engines has become much easier over the past several years, with terabytes of data now available.

BIG OPPORTUNITIES
Quick Question; What do real estate brokers, insurance/ brokerage clerks and telemarketers have in common?
Answer: Their industry is gonna see a tsunami of change soon.

When it comes to the real estate industry, not much has changed in the past 50 years.   Real Estate purchases especially for commercial usage such as office space and warehousing still is very high compared to other business expenses.

But, If you ask any property buyer, residential or commercial, "would you like to avoid paying commission on your purchase?" -- the answer will be a resounding yes. The reason people still pay the commission and hire a real estate agent isn't because they want to hire one, it's because they're afraid that something will go horribly wrong if they don't.

Today, with the speed artificial intelligence has been advancing  recently, it's poised to replace sales agents within the next ten or twenty years. I predict that any company that can simplify the real estate purchasing process and help buyers handle the paperwork themselves(with or without AI) will cause massive disruption in real estate.  My take is that any Businesses that can (work) -produce an app/  block chain system to reduce those  commissions paid out; will see major success in the years to come.

For Instance, they will need to :
  • Improve property search process (already available)
  • Expedite pre-lease due diligence ( Ai is already available for this purpose)
  • Ease leasing and subsequent property and cash flow management (This is still open for new entrants )

I forsee the adoption of block chain systems in CRE (commercial real estates) to be already on the minds of many a CEO in Development and REIT companies in their effort to rationalise staff costs.

The same goes for Land Titles, Filing and other back room administrative work the government usually handles. Block chain tech will soon be utilized to ensure manual filings and departmental procedures are a thing of the past.

Change is Coming...whether we are ready or not.



Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Manisan & Kuih Muih Melaka

Hari ini saya nak mengenalkan anda kepada salah satu sebab orang kat Melaka ini semua manis –manis belaka   :)  Ha! Kalau nak tahu , bacalah isian kat bawah mengenai kuih muih Melaka - Sebabnya mereka "king" bila  buat dessert atau kuih muih. Mula-mula satu tempat kat Jalan Tengkera.
Charlie's place namanya. Rumahnya agak tersorok sikit dan directly opposite Masjid Tranquerah,Melaka. Aku bila scan tempat dia tu,  aku dapatibanyak pelanggan mereka yang membeli hanya beberapa potong kuih – kuih ini untuk sarapan atau untuk makanan ringan harian. Bila ditanya,kebanyakan dari mereka membeli di sini kerana banyak pilihan kueh dan rasanya cukup bagus. Tour bus pun selalu datang kesini, tau! Alamat kedai /kilang kuih yang kat Tengkera tu ada dibawah ni, :72, LorongPantaiTengkera 2c,Tengkera,Melaka,Malaysia (GPSCoordinate: N2.20325 E102.23149). 
Salah satu tempat lagi aku rekomenkan anda boleh menempah kuih muih Nyonya dalam jumlah yang besar untuk acara-acara seperti open house dan p…

Giant Burger di Masjid Tanah, Melaka

MASJID TANAH - Kepada penggemar burger bakar, korang kena cuba Burger Bakar Masjid Tanah. Kalau nak Giant Burger 1.5kg sebesar pinggan pun hado, boleh la share reramai! 
Lepas tu, kalau korang ada majlis keraian besday ke, bertunang ke, kahwin sekalipun, kalau nak kelainan boleh tempah Burger Warna Warni atau Kek Burger Bertingkat! 
Berapa tingkat nak boleh adjust ikut budget. Booking awal2. Memang orang akan ingatlah majlis korang!




Burger Bakar Masjid Tanah
Lokasi: Gerai No.1Bukit Beringin , 78300 Masjid Tanah Melaka
Operasi: Isnin - Sabtu 5pm - 12am
Hubungi: Mohd Hairi Hussin 013-6113577 atau 017-3157808

Seri Malaysia Melaka Ramadhan Buffet Promo